Zerdaçal Çayı Mucizesi ve Faydaları
Uzun vakittir sizlere sıhhatli bulgular veremedim ne makalek ki. Size çok duyduğunuz ama faydalarını bilmediğiniz ya da az bildiğiniz bir bitkisel çay olan zerdeçal çayını anlatmak istiyorum.
Özellikle soğuk kış günlerinde amacıylaizi ısıtacak bir karışım ve deva kaynağı olan zerdeçal çayının faydalarını ve kullanım alanlarını sizlere anlatmak istiyorum. Hem de kısaca zerdeçal çayı tanımını de aktaracağım.
Zerdeçal Çayı Tarifi: Sıhhat yönünden son derece mühim tesiri olan zerdeçal çayını şu şekilde demleyebilirsiniz;
Malzemeler: 1 çay kaşığı kadar zerdeçal, 4 su bardağı kadar su, 1 çay kaşığı kadar bal, Taze limon suyu, 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş zencefil.
Hazırlanışı: İlk olarak dört bardak suyu bir tencerenin içerisinde kaynatın. Sonrasında tencerenin amacıylae bir çay kaşığı kadar zerdeçalı ek edin ve kaynatmaya devam edin. Bu şekilde zerdeçalı aşağı yukarı on dakika ya da on beş dakika seviyesinde kaynatın. Sonrasında zerdeçalı bir süzgeç yardımı ile süzün. Süzülen çayın amacıylae bal, limon suyu ve rendelenmiş zencefil tozunu da ek edip tüketin.
Zerdeçal Çayının Faydaları: Antioksidan özelliği ile vücuttan toksinleri atar ve bedeni istenmeyen toksinlerden kurtarır. Hem de bu namacıyladen karaciğerin işini basitleştirir ve karaciğere fayda sağlar. Kolesterolün düzenlenmesi ve kolesterol sebebiyle problem yaşamamak amacıyla de bu bitkinin çayı tüketilebilir. Hem de şeker hastaları da kandaki şeker oranlarının dengede kalması amacıyla bu devalı çayı tüketebilir.
Zencefil ile beraber kullanılması da hem tadının güzel olmasına fayda hem de zerdeçal çayının devasını arttırır. Bu sayede zencefilin faydalarından da faydalanmış olursunuz. Zerdeçal çayının amacıylae zencefil ek ederek ishale kurtulmanız mümkündür. Aynı vakitte soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara da çözüm bulabilirsiniz. Sindirim düzeneğinin düzenlenmesine de yardım eder. Hem de bal ve limon ile zerdeçal çayını tatlandırmak da gene ekstra olarak fayda sağlar.
Zerdeçal Çayının Zararları: Her güzel şey gibi ne makalek ki zerdeçal bitkisinin de birtakım zararları ve yan tesiri mevcuttur. Çoğu şahıs rastgele bir yan tesiri olmadan kolaylıkla zerdeçal çayını tüketebilir. Ancak, bitkisel alerjiye mümkünlülüğü var ise tüketimine çok yavaş başlanmalı ve hekimin tavsiyelerine uyulmalıdır.
Diyabet tedavisi uygulanıyor ise zerdeçal kan şekeri düzeylerini düşürebilir. Kanı inceltme tesiri bulunduğu amacıyla mümkün bir cerrahi operasyondan evvelce kullanılmamalıdır. Mide asidini azaltmaktadır. Zerdeçal çayı kanama ile sonuçlanan, rahmin kasılmalarına namacıyla olabileceği amacıyla hamile kadınların tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Bu makale zerdeçal çayı neye fayda ne vakit içilir ne işe fayda ne kadar içilmeli nedir günde ne kadar tüketilmeli nasıl kullanılır yapılır içilir nadir saraç ibrahim saraçoğlu zerdeçal çayının faydaları yapılışı zararları yan tesiri faydaı faydaları ile zayıflama yapımı tanımı fiyatı adet söktürücü doğadan ekşi zayıflatır mı zayıflayanlar kullananlar kullanıcı yorumları ile ilgili kısaca bilgi vermek amacıyla makalelmıştır.