Web tasarım nedir? Web tasarımda en iyi sonuçlara ulaşmak için nasıl çalışmalıyız?
Web tasarım içinde tasarım kelimesini bulundurmasına rağmen aslen web yazılım yani kodlama kısmınıda barındırır. Yani web tasarımcı olan kişi aynı zamanda web yazılım dillerinede hakimdir ve bir tür yazılımcıdır. Web tasarım bir web sitesini oluşturmak için proje oluşturma etkinliğidir. Yani bir web siteniz olması için web tasarım yaptırmanız yeterlidir. Web tasarım insana çok detaylı bir bakış açısıda kazandırır. Bu bakış açısı bir mimarın ya da bir moda tasarımcısının bakışıyla benzerdir.
İlk olarak hayal eder web tasarımcı daha sonra hayalini çizer ve çizdiği hayali kodlar. İşte bu web tasarımın üç ana adımıdır. Hayal et, çiz ve gerçekleştir. İşte bunlar bir mimar için bir moda tasarımcı için olduğu kadar web tasarımcı içinde değişmez ana ilkelerdir. Sizinde hayal gücünüz güçlüyse sizde çok iyi bir web tasarımcı olabilir ve başarılarınızla herkesi etkileyebilirsiniz.
Web Tasarım Nasıl Yapılır? Web Tasarım Öğrenmek?
Web tasarım nasıl yapılır ve web tasarımı nasıl öğrenebilirim sorularının cevapları ise gayet basit ve ulaşılabilir. Günümüzde bunları öğrenebilmek için gerekli kaynaklar oldukça fazla. Peki web tasarım işine nasıl başlanmalı. Bu çok çeşitli cevaplara sahip bir soruda olsa bunun aslında en kolay yolundan bahsedeceğiz diyebiliriz.
İşe ilk olarak HTML öğrenerek başlanmalı. HTML bu işte değişmez taşlardan biridir. Daha sonra ise ikinci aşamada CSS öğrenilmeli. HTML i web tasarımı oluştururken kemik kısmı olarak düşünebiliriz. CSS ise bu işte kemiği saran deri kısmıdır. Yani HTML altyapısını CSS de görünümünü iyileştirmek ve oluşturmak için kullanılır. Bu iki öğrendiğimiz konularla yani HTML ve CSS ile dünya üzerindeki her türlü web sitesini tasarlayıp hayata geçirebiliriz evet yanlış duymadınız!
Web tasarım için PHP ve MYSQL şart!
Ama bu ikisi maalesef yetmez. Bu iki dil sadece görünüm ve arayüz tasarlamak için yeterlidir. Daha da önemlisi olan altyapı programlaması için PHP ve MYSQL da öğrenilmeli. Şöyle düşünün HTML ve CSS bir cihazın dış görünümü ve genel kalıbını oluşturur. PHP ve MYSQL ise o cihazın çalışmasını bir düğmeye bastığımızda işlem yapmasını sağlayan temel programlama işlerini halletmek için öğrenmemiz gereken ana dillerdir. HTML, CSS ile bir web sitesinin görünümünü PHP ve MYSQL yardımıyla bu görünümün işlevsel full fonksiyon çalışır bir web sitesi olmasını sağlamak için kullanırız. İşte sizde web tasarımda harikalar yaratmak ve hayallerinizi, fikirlerinizi hayata geçirebilmek için bunları öğrenebilmeniz gerekli.
Hiç canınızı sıkıp kasmayın!
Hiç kasmayın bunları öğrenmek için ne dört sene üniversite ne de bir kursa gitmeniz gerekli. Doğrusu iyi bir hevesle bu işi altı ay da ileri derecede kendi kendinize zevkli bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun için tek şart iyi bir ingilizce evet ingilizce konuşan birini orta derecede anlayabiliyorsanız size tavsiye edeceğim yol gerçekten çok işe yarayacaktır.
Web tasarım öğrenmek işe nasıl başlanmalı? Web tasarım öğrenmek için yollar?
Web tasarım öğrenebilmek hiçde zor değil. Peki web tasarıma nasıl başlayacağız ve bunu nasıl öğreneceğiz. Sadece öğretmek için tasarlanmış çok güzel websiteleri mevcut. Bunların başında UDEMY ve LYNDA isimli websiteleri gelmekte. Bize bir çok şey kazandırabilecek bu bilgi hazinesi muhteşem websiteleri tamamen bizim için ve öğrenmemiz için tasarlanmış. Bu platformda ücretsiz eğitim setleri bulunmakta olsada ben size pek tavsiye etmem. Bunun için ücretli setlerden seçim yaparsak hem daha öğretici hemde işin ciddiyeti için harcadığımız bir mebla bizim için inanın motive edici olacaktır.
Hangi web tasarım eğitim setlerini almalıyız? En yararlı web tasarım eğitim setleri hangileri?
Şimdi size kendi dostlarıma bu iş için bizzat önerdiğim ve araştırdığım web tasarım eğitim setlerinden bahsedeceğim. Bunun sebebi UDEMY ve LYNDA gibi bir çok web sitesindeki ücretli ve ücretsiz web tasarım eğitim setlerini araştırdığımız için öneriyoruz.
Html ve CSS için önerdiğimiz web tasarım eğitim setimiz bize 2015 yılına uygun dünyaca ünlü web tasarımlara sahip web siteleri yapmamızı sağlıyor ve başlangıç seviyesinde bizi en ileriye taşıyor. Jonas’ın bu eğitim seti gerçekten çok iyi ve kaliteye sahip. Setin ücreti UDEMY’de 200$.
Siz de web tasarımı yaptırmak istiyorsanız kesinlikle deneyeceğiniz birisi var bu: