Samsung Galaxy S5 Hızlandırma
1. Adım
Cihazınızın ayarlar bölümüne girin, menüyü aşağıya çektiğinizde S Voice isimli bir seksiyon fark edeceksiniz bu seksiyon telefonunuzun rastgele bir program ile beraber hareket ederek sesli aramalar yapmasını sağlar. Oldukça başarılı bir program olmasına karşın birtakım kısayolları yüzünden android aygıtınızı yavaşlatır. Bu ve bu tür yavaş çalışma problemlerinin önüne geçmek için Ayarlar > S Voice ve ile ilgili yazısının altında tespit edilen Anasayfa Tuşu ile S Voice’u aç (Anasayfa tuşuna iki kere basıldığında S Voice açılır.) komutunun yanısıra olan tik işaretini kaldırınız. Bu işlemden sonra aygıtınız anasayfaya dönerken hızlanacaktır. Fakat şimdilik yeteri kadar süratli olmadı diyorsanız 2. aşamaya geçelim.
2. Adım
Animasyonlar ve pencere arası geçişler görünüş olarak telefonunuza güzellik katsalar da bir o kadar aygıtınızı yorar ve yavaşlamasına sebep olurlar. Daha süratli bir telefon istiyorsanız bütün bunları kapamanız gerekir. Peki nasıl mı? İlk yapmanız gereken cihazınızın Ayarlar kısmına gidin, Cihaz Hakkında seksiyonünü seçtikten sonra menüden Yapım Numarasını bulun ve 7 ya da 8 kere üstüne tıklayın ta ki aygıt size bundan sonra bir geliştirici olduğunuzu söyleyene kadar. Daha sonra Ayarlara tekrar dönerek Geliştirici Ayarları seksiyonuna girin Pencere Animasyon, Geçiş Animasyonu Ölçeği ve Animatör Süre Ölçeğini tamamıyla kapatın ya da 0.5x oranına düşürün.
3. Adım
Ekran kilitleri emniyet ve saklılık yönünden son derece önemlidir. Belki de bir aygıt alındığında ilk etkinleştirilen özelliktir fakat S5′te bu özellik amacıyla de son derece CPU harcayan bir animasyon eklenilmiş. Yani bu adımda kilit ekranınızın animasyonunu da ortadan kaldırmamız gerekecek. Ayarlara gidin ve daha sonra Kilit Ekranını seçin. Kilitleme efekti özelliğine gelin ve kapatın.
4. Adım
Bütün bu adımları uyguladım ama olmuşken en süratli olsun diyenler amacıyla devam ediyorum. Arka planda çalışan programlar bütün teknolojik aygıtlar amacıyla baş belalarıdır. Yani sizin hiç kullanmadığınız hem de aygıtınızda yüklü olduğunu bile bilmediğiniz ve arka planda durmadan çalışan programlar aygıtınızın kasmasına sebep olur. İlk işlem Ayalar menünüzü açın daha sonra Uygulama Yöneticisini seçin ve parmağınızla ekranı sola kaydırın. Çalışan Uygulamalar sekmesine geldiğinizde ise kullanmadığınız programların üstüne tıklayın ve Durdur tuşuna basın bu programlar aygıtınızı bir ileri tekrar başlatışınıza kadar inaktif olacaklardır.
5. Adım
Bu aşaması yapmak mecburiyetinde değilsiniz fakat telefonunuz uçsun istiyorsanız anlatıyorum. Yapmanız gerenler; Ayalarlar Menünüze girerek Geliştirici Ayarlarına geldikten sonra Sistem Çalıştırma Ayarına (Runtime) tıklayıp Dalvik kullan alternatifi yerine, ART (Android Run Time) kullan sekmesini işaretleyin ve tamam butonuna basın. Bu işlemden sonra aygıtınız tekrar başlatılacaktır ve Galaxy S5′iniz eskisinden 10 kat daha süratli olacaktır